Vacht, behandeling en prijzenVerschillende vachtsoorten, hun behandeling en prijzen.De verscheidenheid aan hondenrassen en vachttypes is groot.

Dit impliceert dat er ook verschillende manieren en technieken bestaan om de specifieke vachten te behandelen.

 

De behandeling welke wij u voorstellen, is degene welke in het beste belang van uw diertje is.

 

Tevens wordt hierbij getracht zo dicht mogelijk de rasstandaard te benaderen.

 

Af en toe merken wij dat baasjes zelf de vacht van hun hondje hebben bijgeknipt. Uiteraard gebeurt dit uit goede wil, maar bemoeilijkt wel het werk van de trimmer. Door het eigen knipwerk, is het dan immers niet altijd evident om de vacht naar de rasstandaard te kunnen trimmen.

 

Ideaal is om vanaf de puppy-leeftijd, uw hondje reeds te laten gewennen aan het trimsalon. Onder het motto "jong geleerd is oud gedaan", zal uw hondje op deze wijze het de gewoonste zaak van de wereld vinden om zijn vacht te laten verzorgen. Een eerste trimbeurt rond de leeftijd van 4 maanden wordt algemeen beschouwd als een correcte richtlijn om de eerste gewenning aan het salon toe te passen. (Op tafel, in bad, geluid van een tondeuse, trilling hiervan aan de voetjes, geluid van de droger, alle geurtjes die te vinden zijn bij ons, ...)

 

Het overgrote deel van de honden wordt om de 6 à 8 weken getrimd. Uiteraard gaat deze interval niet voor alle hondjes op. Zoals reeds aangegeven, hangt dit ook af van verschillende factoren: het vachttype, de lengte van de vacht, het model... Een bijkomende factor die meespeelt, is de tijd die het baasje kan spenderen aan de vachtverzorging van zijn diertje.Wat houdt trimmen in?


Uiteraard is het afhankelijk van de vacht welke behandeling uw hond nodig heeft. Scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, kammen en wassen.


De meeste terriërrassen, bouviers, schnauzers en overige ruwharige honden worden geplukt. Hierbij wordt de bovenste dode haarlaag met de hand of met behulp van een trimmes verwijderd, hierdoor krijgt de nieuwe vacht alle ruimte om zich te ontwikkelen. Als u dit niet zou laten doen, kan U hond huidproblemen krijgen, jeukklachten, waardoor hij/zij zichzelf stukbijt.


Retrievers, Setters, Spaniëls, cockers, cavaliers, ... worden uitgeplukt waar mogelijk en met een uitdunschaar uitgedund en in model gebracht.


De kroesharige rassen, zoals o.a. Poedels worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.


Maltezers, Shih Tzu's en Yorkshire Terriërs hebben lange doorgroeiende haren, vaak wordt dit kort geknipt uit praktische overweging. De eigenaar geeft aan welk model gewenst is.


Echter ook 's winters kan uw hond getrimd worden, misschien iets langer laten dan in de zomer, maar het verhaaltje dat het te koud voor de hond is, is onzin. Het is namelijk veel kouder als de vacht nat wordt, in de klit geraakt en daardoor de hond langer nat blijft met een dikke en/ of lange vacht.


Uiteraard worden bij een trimbeurt ook de nagels geknipt, op aanvraag oren schoonmaken, kortom uw hond wordt geheel gecontroleerd, afwijkingen worden dan ook uiteraard aan u mede gedeeld.


 

Hoe lang zijn wij met uw hondje bezig?


In het algemeen dient rekening gehouden te worden met onderstaande behandelingstijden:

* Voor kleine tot middelgrote honden (vacht in normale tot goede conditie): 1,5 à 3 uur.

* Voor grote honden (vacht in normale tot goede conditie): 2 à 4 uur.

 

Let wel, deze richttijden zijn berekend op basis van de verzorging van vachten in normale tot goede conditie. Wanneer de vacht bijvoorbeeld knopen of haarklitten bevat, dan zal dit uiteraard meer tijd in beslagnemen.


Een prijslijst publiceren met exacte richtprijzen is in de praktijk niet haalbaar.

 

Een juiste prijs kan pas opgemaakt worden na het zien van de hond. Het is erg belangrijk om de vacht van uw huisdier goed te onderhouden. Heeft u niet altijd genoeg tijd maak dan gerust een afspraak.

 

In de prijs is inbegrepen: nagels knippen, wegknippen of wegscheren van overvloedig haar tussen de voetzolen, op aanvraag reinigen van oren, kuisen van pus in de ogen, verwijderen van teken, föhnen en trimmen. (behandeling hangt af van het soort hond)

 

Steeds dient te worden uitgegaan van het vachttype, staat van de vacht, wijze van behandeling

(keuze bij de eigenaar van de hond) enz...

 

Op voorhand een prijs bepalen is dus vrijwel onmogelijk.

 

Om een richtprijs te kennen voor de behandeling van uw huisdier, is het best aangewezen om telefonisch contact met me op te nemen of eens langs te komen in de zaak, samen met uw hond, dan kan ik u verdere info verschaffen.

 

Iedere hond, vacht en vachtverzorging is uniek welke het moeilijk maakt om zonder achtergrond een correcte prijs te bepalen.

 

In deze prijzen zijn inbegrepen:

 

De kostprijs van goederen het gebruik van de accommodatie, het materiaal (drogers, tafels, stoelen, scharen, kammen, borstels,…)

de BTW, de elektriciteit, het gas, water, sociale bijdrage, de verzekeringen, en nog veel meer.

 

Wat dan overschiet is winst, waarop we dan nog eens 50% belastingen betalen.

 

Alle prijzen zijn inclusief btw en gebaseerd op een volledige behandeling (inclusief nagels knippen, plukken of scheren). Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Ps. Er is bij mij geen bankcontact. Alleen contant betalen alstublieft!

 

Indien u bovenstaande informatie in het achterhoofd houdt en dit vergelijkt met de uurlonen van andere professionelen, dan meen ik toch te mogen opmerken dat de prijs voor een behandeling realistisch is.

 

Bij niet naleven van de afspraak wordt er steeds 15 euro aangerekend!

Dit geldt voor afspraken die minder dan 24 uur op voorhand worden afgebeld.

 

Denk ook even aan de 10 redenen waarom een trimbehandeling meer kost dan je eigen knipbeurt :)

 

1: Jouw kapper veegt en wast je billen niet schoon.

2: Jij brengt niet 8 weken of langer door zonder je haar te kammen en te wassen.

3: Jouw kapper scheert jouw edele delen niet.

4: Jouw kapper maakt je oren niet schoon.

5: Jouw kapper verwijderd de slaap niet uit je ogen.

6: Jij zit stil als je bij de kapper gaat.

7: Bij jouw knipbeurt zijn geen manicuren en pedicure inbegrepen.

8: Jouw kapper knipt en wast alleen het haar op je hoofd.

9: Jij bijt en krabt jouw kapper niet.

10: De kans dat jij op je kapper plast of poept is heel erg klein.

© Hondentrimsalon Saiko