Tips voor het beste trimresultaatTips voor het beste trimresultaatWacht best niet te lang om met uw huisdier langs te komen. In vele gevallen wacht het baasje te lang om de vacht te laten verzorgen/trimmen waardoor de vacht te veel geklit is. Hoe langer men wacht, hoe groter de klitvorming en hoe harder deze klitten worden. De huid van uw huisdier lijdt hier zeer onder. Het is daarom aan te raden om op tijd een afspraak te maken om de vacht te laten verzorgen.

 

Pups welke later op regelmatige basis dienen getrimt te worden, wennen best al aan de omstandigheden binnen het trimsalon. Het is bevorderlijk voor het socialisatieproces van de pup en de gewenning aan het trimmen. Huisdieren welke voor het eerst getrimt worden zonder voorafgaande ervaring met een trimsalon kunnen onwennig reageren op bijvoorbeeld het gebruik van de droger, borstels, bad enz. Pups kunnen gezien hun groeiproces nog niet werkelijk worden getrimt maar wassen, borstels en dergelijke zijn ideaal als gewenning terwijl uw pup verzorgt wordt.

 

Wanneer u een afspraak maakt om uw huisdier te trimmen, gelieve steeds alle aandoeningen of kwaaltjes van uw huisdier te vermelden. Het is zeer belangrijk om deze informatie ter beschikking te hebben om het trimproces daaraan aan te passen zodat uw huisdier zo min mogelijk overlast ervaart. Bv: epilepsie, hartproblemen, gewrichtspijnen, grote knobbels en gezwellen, ...

 

Eveneens van groot belang is het melden van eventueel agressief of angstig gedrag van uw huisdier. Afhankelijk van deze info wordt de behandeling eventueel aangepast om uw huisdier op zijn/haar gemak te stellen en mijn veiligheid te garanderen. Een angstige/agressieve hond zal zich vooral laten gelden door te bijten. Begrijp dat wanneer ik wordt gebeten in de hand dit voor mij een werkonbekwaamheid betekent met alle gevolgen van dien.

 

Laat uw hond enige tijd voor hij/zij wordt getrimd niet eten om braken te voorkomen.

 

Probeer uw hond droog naar het trimsalon te brengen, een natte vacht is moeilijk te behandelen. Uw hond liefst niet vooraf wassen. Als wij dit met de trimbeurt doen zal uw lieveling beter afgewerkt zijn.

 

Gelieve ervoor te zorgen dat uw hond zijn behoefte reeds heeft kunnen doen vooraleer hij/zij wordt getrimd om problemen en extra werk (opnieuw wassen enz) te vermijden.

 

Uw trimmer/trimster houdt van dieren. Gun hem/haar daarom het vertrouwen in de verzorging van uw hond. Blijft u toekijken in het bijzijn van uw hond, bezorgt u deze enkel extra stress. Wilt u de eerste keer de verzorging van uw hond volgen geen probleem maar wij hebben toch liever dat u de keren erna uw lieveling gewoon achterlaat bij ons.

 

Heeft uw problemen met het borstelen van de vacht van uw huisdier? Vraag aan uw trimmer/trimster om uw huisdier maandelijks eens goed te borstelen. Op die manier voorkomt u ernstige klitvorming en bespaart u geld, want een volledige trimbeurt hoeft dan niet zo frequent te gebeuren.

 

Wanneer u thuis zelf uw hond wil wassen, gelieve te controleren dat u eerst alle klitten uit de vacht heeft verwijderd. Is dit niet geval, dan wordt de vacht ernstige schade berokkend. Het wassen zal er immers voor zorgen dat de klitten in de vacht veel groter worden en zal de huid op sommige plaatsen verstikken.

 

Gelieve ervoor te zorgen dat uw huisdier vlooivrij is wanneer het getrimd wordt. De onkosten welke een vlooienbestrijding (de praktijk dient immers ten allentijde clean en ontsmet te zijn) met zich meebrengt, zullen immers verhaald worden op de klant. (+- 10 euro)

 

Tijdens drukke periodes kan ook de wachttijd oplopen. Gelieve tijdig een afspraak vast te leggen om een lange wachttijd te ontlopen. U kan ook bij uw laatste trimbeurt uw nieuwe afspraak vastleggen.


Wanneer u niet op uw afspraak kan zijn gelieve dit zo snel mogelijk te laten weten maar ten laatste 24 uur op voorhand! Bij niet naleven van de afspraak wordt er steeds 15 euro aangerekend!

Dit omdat wij ook onze tijd (die wij voor u en uw huisdier hadden vrijgehouden) verliezen en zo ook andere klanten moeten laten wachten.

 

Last but not least : mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent of opmerkingen heeft mbt het trimresultaat van uw huisdier, gelieve me dit zo snel mogelijk persoonlijk te melden. Uw opmerkingen zullen zeker worden meegenomen in de volgende behandeling van uw huisdier. Iedere trimmer werkt op zijn mannier en heeft zijn eigen model van afwerken. Als u volgende keer liever iets anders heeft: oortjes langer laten, poep korter, ... dan houden wij hier rekening mee.Handige weetjes

 

Vlooienbehandeling:

 

Het is steeds mogelijk dat uw hondje vlooien heeft zonder dat u dit weet, zeker tijdens de zomermaanden. Indien u hondje vlooien heeft op het moment dat het wordt getrimd dienen wij een extra vergoeding aan te rekenen.

Om ervoor te zorgen dat de vlooien en eitjes worden verwijderd uit de vacht van de hond dienen wij speciale anti-vlooienshampoo te gebruiken. Deze shampoo is duurder en moet langer inwerken waardoor de behandeling ook langer duurt. Wij doen er alles aan om ons salon vlo-vrij te houden. Echter wanneer wij plots een hondje met vlooien in de praktijk ontvangen terwijl u hondje zich eveneens in het salon bevindt, is het risico groot dat vlooien overspringen om uw lieveling. Dit is praktisch onvermijdbaar.

Daarom zouden wij alle baasjes er graag aan willen herinneren om hun hondje een correcte anti-vlo behandeling te geven. Info is te verkrijgen bij ons of bij je dierenarts.

Pipetjes hebben geen effect indien je ze 3 dagen voor of 3 dagen na de trimbeurt geeft dus best tijdig behandelen, deze pipetjes moet u elke maand geven!

Mijn hondje komt niet buiten daarom behandel ik niet is geen goede uitleg! U kan ook de vlooien mee in huis nemen als u aan een veldje of baantje gepasseerd bent. En zo kan u deze overbrengen naar uw huisdier. Eveneens als u naar de dierenarts of het trimsalon komt kan het zijn dat er voor u een hondje met vlooien is langsgekomen en uw hondje daarmee ook besmet is.

 

Teken:

 

Teken zijn bloedzuigende parasieten. Zij komen voor in gras, struiken en bossen. Als een dier passeert laat de teek zich erop vallen en zuigt zich met zijn monddelen vast in de huid. Meestal vind men ze dus op weinig behaarde plaatsen zoals de kop, de oren en de poten. De wijfjes zuigen zich gedurende ongeveer een week vol bloed en laten zich dan vallen, om nadien enkele duizenden eitjes te leggen. Ze kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. Ook deze zijn preventief te behandelen met de pipetten die ook geschikt zijn voor teken. De teek kan men zelf verwijderen met een tekentang door de teek aan de basis te fixeren en met een draaiende beweging de monddelen los te wrikken.

 

Mondhygiëne:

 

Wij merken heel vaak dat de tanden van heel veel hondjes sie bij ons binnenkomen er slecht aan toe zijn. De tandjes van u oogappel kan u laten kuisen bij de dierenarts. Een gezond gebit betekent een langere levensduur, minder vieze geurtjes en geen tandpijn voor uw hondje! Negeer dit probleem niet! Infecties in de bloedbaan door veel tandplak veroorzaakt kunnen er voor zorgen dat uw lieveling andere klachten krijgt zoals uiteindelijk hartproblemen.

 

Ontknopen van de vacht:

 

Wanneer de vacht van uw hondje aan elkaar geklit is dienen wij deze te ontknopen of bij erg veel klitten helemaal kaal scheren. Daarenboven neemt deze behandeling heel wat tijd in beslag waardoor de trimbeurt ook meer kost. Wanneer u thuis zelf regelmatig de vacht van u hondje goed doorkamt zullen de trimbeurten minder lang duren en minder belastend zijn voor uw lieveling.

 

Wormen:

 

Een puppy moet maandelijks tot de leeftijd van 6 maanden ontworming krijgen. Daarna is het aan te ragen om 2 tot 4 keer per jaar te ontwormen.

 

Overgewicht:

 

Overgewicht ontstaat langzaam doordat het dier meer energie opslaat dan het verbruikt. De ingenomen calorieën die niet verbruikt worden, worden opgeslagen in de vorm van vet. Het resultaat is een overmatige opstapeling van vetten in het lichaam. Met een goede gezondheidsvoeding kunnen ze gemakkelijk hun ideale gewicht behouden. Een gesteriliseerd dier hoeft ook niet noodzakelijk te verdikken. Met een aangepaste voeding is dit ook te verhelpen.  De meest voorkomende oorzaken zijn een onevenwichtige voeding, tafelresten, snoepjes..

 

Wist u dat voor een hond van 10kg…

1 koekje….       hetzelfde betekent in calorieën voor een mens als een hele hamburger of

chocoladereep

25 gr kaas….    hetzelfde betekent in calorieën voor een mens als 2,5 hamburgers of 1,5

chocoladereep

denk daar even over na :)

 

De gevolgen van overgewicht op de gezondheid:

 

+  Lagere levensverwachting

+  Osteo-articulaire aandoeningen (zoals artrose)

+  Hart- en ademhalingsproblemen

+  Verhoging van het vetgehalte in het bloed

+  Suikerziekte

+  Daling van de huid- en vachtkwaliteit

+  Afname van de immuniteit

+  Verhoogd risico tijdens een operatie en/of narcose

+  Kans op melkkliertumoren bij de teef

 

Wat kan u doen?

 

Bespreek dit met u dierenarts en hij/zij zal u helpen met het geven van advies en aangepaste voeding. De sleutel tot een succesvol dieet is Uw motivatie, de voeding en lichaamsbeweging.

 

Veel dierenliefhebbers weten niet dat chocolade dodelijke gevolgen kan hebben voor hun hond.  Een Malthezer van 4 kg kan al worden vergiftigd door 30 gr pure chocolade. Voor een labrador is 150 gram dodelijk. Als je hond de chocolade binnen heeft gaat hij in eerste instantie veel drinken en plassen, daarna braken en rillen. Vervolgens raakt het dier in een coma of krijgt een epileptische aanval.  Op dat moment kan er bijna niets meer gedaan worden.  Er kan nog veel worden gered als je direkt na de opname van de chocolade meteen naar een dierenarts gaat. De dierenarts geeft dan een braakmiddel, zodat de gevaarlijke stoffen snel uit het lichaam verdwijnen.

 

Senior:

 

In het algemeen noemen wij een hond boven de 7 jaar een senior, het verouderen gaat ook gepaard met een groter risico op allerlei aandoeningen. Een regelmatig bloedonderzoek is zeker aan te raden, zo kunnen bepaalde aandoeningen vroegtijdig opgespoord worden. Doordat u huisdier bij het ouder worden minder actief wordt heeft u hond ook minder calorieën nodig, een aangepaste seniorenvoeding volledig aangepast aan het leven van een oudere hond mag zeker niet ontbreken.

 

Castratie of sterilisatie:

 

Als trotse eigenaar van een teefje, zal het u wellicht interesseren dat het weghalen van de eierstokken het risico op kanker aan de borst en baarmoeder kan verkleinen. Het verkleint ook de kans op baarmoederhalsontsteking. Allemaal voordelen en daar komt nog bij dat u geen risico meer loopt op een onvoorziene zwangerschap en loopsheid.

 

Als u een reu hebt, is het goed om te weten dat u door castratie tumoren in de teelballen voorkomt en ook prostaatproblemen kunt voorkomen. Tevens wordt het risico op de langzame ontwikkeling van tumoren en hernia’s verkleind.

 


© Hondentrimsalon Saiko