Foto's en wedstrijdenTrimwedstrijden


Vanaf het moment dat ik mijn diploma heb, droom ik er al van om aan wedstrijdtrimmen te doen.

Sinds september 2016 heb ik eindelijk de stap durven zetten om deel te nemen aan zo een wedstijd. In april 2014 werd mijn poedeltje Tatsu geboren, sindsdien heb ik er me op toegelegd om hem zo mooi mogelijk te kunnen opmaken. Tatsu is dan ook mijn ideale maatje voor deze wedstrijden op dit moment.

 

Bij een trimwedstrijd zijn er verschillende klassen en onderdelen: beginnersklasse, intermediateklasse, open klasse en kampioensklasse. De wedstrijdonderdelen zijn : Spaniels, Setters, Poedels, plukhonden en overige (knip)rassen.

De start in de beginnersklasse mag een succes genoemd worden, maar ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb om me te kunnen meten met de talentvolle trimmers in de hogere klasse(n).

Deze toch wel knappe resultaten kunnen echter niet verkregen worden zonder de nodige bijscholing en trainingen, alsook de nodige tijd om deze evenementen en tentoonstellingen te bezoeken.

 

Dit is namelijk de reden dat we regelmatig nog heel laat op de dag aan het werk zijn. Ofwel verzorgen wij die momenten onze eigen honden of we bereiden ze voor op wedstrijden. Na de normale daguren is het dan de beurt aan andere honden die voor de show moeten klaargemaakt worden.

 

Daarom vragen wij om uw begrip. Dit voor de momenten waarop u even niet bij ons terecht kan, omdat wij zelf die dag met onze honden proberen een extra titel te behalen. Uiteraard staan wij alle andere dagen klaar voor u en uw lieveling met evenveel motivatie en inzet.
Deelname aan Groomania (Kortrijk) 24 september 2016

2de plaats beginners


Deelname aan Swedgroom (Zweden) 6 januari 2017

2de plaats beginners


Deelname aan Groom and Learn (Groningen) 4 maart 2017

3 de plaats


Deelname aan IGA-Holland (International Grooming Association) Leiden op 22 April 2017.

Dit was een wedstrijd en een internationaal examen.

Ik ben geslaagd voor mijn examen en werd 3de in de wedstrijd.


Hopelijk volgen er nog veel meer!© Hondentrimsalon Saiko